Telefoonnummers
Mevr. M. van Dongen en mevr.J. Jacobs: tel. 013-5711821
Dhr L.van Bavel : tel. 013-5711400
Dhr M. Bergman : tel. 013-5711275
Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur.
De lunchpauze is van 12.00-12.30 uur. De praktijk is dan gesloten en uitsluitend via het praktijknummer optie 1 bereikbaar voor levensbedreigende spoedgevallen.
Spoedgevallen
Bel praktijknummer en toets 1.
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Belt U altijd eerst met de assistente zodat we zijn voorbereid op uw komst .
afspraak maken
Voor het plannen van een afspraak kunt u bellen ’s morgens tussen 8uur en 10 uur. Als gevolg van de toegenomen drukte in de huisartsenzorg is het niet vanzelfsprekend een afspraak te kunnen plannen op dezelfde dag. Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 en 10.00 uur.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Zij zal dan een daarbij passende afspraak met u maken en kan u ook vaak zelf verder helpen met adviezen. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Een spreekuurafspraak is berekend om 1 hulpvraag te kunnen behandelen.
Online afspraken inplannen
Er is een mogelijkheid om via mijngezondheid.net een afspraak met uw huisarts in te plannen, lees de instructies voor het maken van uw afspraak op de website.
Let op:
-U kunt alleen bij uw eigen huisarts of de huisarts in opleiding die werkzaam is bij uw huisarts afspraak inplannen.
-U kunt tijdens afwezigheid van uw eigen huisarts geen online afspraak inplannen bij een andere arts, hiervoor dient U altijd te bellen met de waarnemend huisarts zoals vermeld via de telefoonbeantwoorder van uw eigen huisarts.
Huisbezoek
Bel tussen 08.00 en 10.00 uur voor het aanvragen van een huisbezoek.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen , dan is het soms nodig dat de de huisarts u thuis bezoekt. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Onze huisartsen doen huisbezoeken veelal op de fiets, dit betekent uiteraard dat u huisadres niet ver van de praktijk gelegen kan zijn. Woont u buiten de Reeshof, zoek dan een huisarts die dichter bij uw huisadres gevestigd is.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Telefonisch contact met de praktijk
Telefonisch contact met de praktijk
De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Indien nodig kan de assistente met de huisarts overleggen.
Veel van uw medische vragen kunt u nalezen op de website Thuisarts.nl. Deze website is gemaakt door huisartsen en bevalt alle medische voorlichting voor de standaarden die gelden voor de Nederlandse huisartsenzorg.
Uitslagen
De meeste uitslagen van door de huisarts aangevraagd onderzoek worden met u gedeeld via mijn gezondheid.net. U kunt hierin uw uitslag inzien en de huisarts zal deze dan ook voorzien hebben van een advies. Mocht u vragen hebben over uw uitslag, dan kunt u bellen met de doktersassistente tussen 9.00 en 10.00 uur.
herhaalrecepten
Wilt u bekend herhaalrecept aanvragen, bel dan het telefoonnummer van uw eigen huisarts en toets optie:2
U bent dan in de gelegenheid het recept te herhalen door duidelijk uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en het gewenste medicijn, aantal en gebruik te noemen.
De receptenlijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Tevens kunt u zelf via Mijngezondheid.net uw chronische medicatie zelf herhalen.
Aangevraagde recepten liggen 2 werkdagen later klaar in uw apotheek.
Avond-, nacht- en weekenddienst
Huisartsen Spoedpost
Telefoonnummer: 085-5360300
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend en tijdens feestdagen is geregeld door de Huisartsen Spoedpost.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur en op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsen Spoedpost bereikbaar voor SPOEDGEVALLEN!
Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand. Zorg er tevens voor dat u een overzicht van medicijnen bij de hand heeft
Adres huisartsenpost
Lage Witsiebaan 2a, Tilburg
Assistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en terugbelafspraken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Het meten van de bloeddruk
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- bloedcontroles
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- beoordeling en behandeladvies wratten
Spreekuur volgens afspraak, de afspraak kunt u telefonisch of on-line inplannen.
Wilt U een urine brengen voor onderzoek, gebruik hiervoor uw eerste ochtendurine. Breng deze voor 10 uur in de ochtend voorzien van uw naam en geboortedatum.
Praktijkondersteuner
In onze praktijk werken zeven praktijkondersteuners.
Zij werken onder supervisie van de huisarts.
Praktijkondersteuner Somatiek
Dorine van der Mast en Angelique Bonants
Zelfstandig begeleiden zij mensen met een chronische aandoening. Denk hierbij aan :
- astma/copd
- diabetes mellitus
- hypertensie
- stoppen met roken
- overgewicht
Praktijkondersteuner ggz
POH-GGZ staat voor “praktijkondersteuner huisartsenzorg-geestelijke gezondheidszorg”.
Bij een vermoeden van psychische problematiek ( bijv. stressklachten, depressie, trauma, angst, relatieprobleem of rouwverwerking) kan de huisarts U naar de POH-GGZ verwijzen. Tijdens een eerste gesprek wordt besproken wat U zou willen veranderen en hoe U dit kunt bereiken. Dit kan bijv. door een aantal gesprekken, begeleiding, kortdurende behandeling, informatie over mogelijkheden om zelfstandig aan de slag te gaan of door een verwijzing naar een passende zorgverlener. Omdat de functie onder de huisartsenzorg wordt uitgeoefend, komt de begeleiding niet ten laste van uw eigen risico en hoeft U er niet voor bij te betalen.
Binnen onze praktijk is Marjolein Kolen werkzaam als POH-GGZ op donderdag. Christine Jobse is werkzaam als POH-GGZ op maandag en dinsdag.
Praktijkondersteuner jeugd
Omdat de jeugdzorg inmiddels is ondergebracht bij de gemeenten, krijgen de huisartsen steeds meer taken toebedeeld bij het begeleiden van kinderen en jongeren en hun vragen en problemen. Het kan hierbij gaan om leer- en gedragsproblemen, opvoedproblemen, slaapproblemen, angst of somberheid, sociale problemen.
Binnen onze huisartsenpraktijk zijn als praktijkondersteuner jeugd werkzaam
Marjolein Kolen op dinsdagochtend.
Susanne Kemps op donderdagochtend.
Praktijkverpleegkundige ouderenzorg
Jenny Souren, praktijkverpleegkundige ouderenzorg, bezoekt mensen van 75 jaar en ouder thuis. Tijdens het huisbezoek wordt besproken hoe het met de oudere gaat. Met dit consult willen de huisartsen mensen van 75 jaar en ouder helpen om met passende hulp en ondersteuning zo gezond en zelfredzaam mogelijk in de eigen woonomgeving ouder te worden.
Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere lichamelijke beperkingen, medicijngebruik, vergeetachtigheid, bewegen, vallen, vervoer, zelfzorg en sociale activiteiten. De praktijkverpleegkundige bespreekt met de huisarts wat er uit de bezoeken naar voren is gekomen. Zo nodig kan de huisarts doorverwijzen naar een andere hulpverlener.
Bij verschillende ouderen komt de verpleegkundige elke 3 maanden op huisbezoek. Op deze manier blijft de huisarts op de hoogte en krijgen mogelijke (toekomstige) problemen nadere aandacht.
huisartsen in opleiding
In onze huisartsenpraktijk vinden wij opleiden erg belangrijk. We leiden zowel doktersassistentes, praktijkondersteuners en huisartsen op.
Uw huisartsen zijn als praktijkopleider verbonden aan de Universiteit van Maastricht. In de praktijk worden gediplomeerde artsen opgeleid die de specialisatie tot huisarts volgen gedurende de periode van ongeveer 1 jaar.
In het kader van de opleiding is het belangrijk dat zij zoveel en zo divers mogelijke patiënten zien. Vandaar dat u regelmatig op verzoek van uw huisarts een afspraak bij de huisarts in opleiding aangeboden zult krijgen.
In de praktijk van Drs van Bavel is dokter A. Vermeulen als huisarts in opleiding werkzaam tot juli 2024.